Vuonna 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa, josta ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen kauniit asunnot. Lähinnä betoni. Itse asuntomessu alue oli kuitenkin kaikkea muuta, kuin harmaata betonia.
Kauniita vanhoja tiilrakennuksia varuskunta ajalta ja moderneja puutaloja siistine pihoineen.

Vaikka olikin torstai päivä ja sääkin hiukan ailahteleva oli väkeä totutusti paljon ja taloihin tutustuminen tapahtuikin lähinnä jonossa lipuen. Paljoa ei pystynyt jäämään ihmettelemään, saati valokuvaamaan.

Aika pian huomasi, että sisustuksien värimaailma oli maanläheistynyt, ei enää musta/valkoista. Vihreän eri sävyt tuntuivat olevan nyt se juttu.

Todella monessa kohteessa oli käytettu paljon puuta. Laajoja seinäpintoja, kauniita yksityiskohtia ja kokonainen vanerinen sisäkatto oli jätetty ”paljaaksi”. Toivon vain kovasti, että pinnat oli käsitelty jollain, ettei ensivuonna odota virtsankeltainen yllätys, kun puu kellastuu auringosta.

Kovasti mediassa puhetta jo etukäteen aiheutti muusikon talo, joka oli rakentumassa vanhaan varuskunnan saunaan. Valitettavasti vain kohde oli edelleen pahasti kesken. Uskon, että moni olisi ollut todella kiinnostunut näkemään tiloja edes hiukan pidemmälle valmiina. Mutta sitä se on, kun korjausrakennetaan. Yllätyksiä (isoja ja isompia) tulee aina ja aikataulut paukkuu.

Kouvolan asuntomessut yllättivät positiivisesti. Talot olivat ns. normaaleja. Ökytalot puuttuivat ja muutenkin alueesta ja taloista tuli kotoisa fiilis.

*Ite kuvasin IphoneX ja ite maksoin lippuni.